Visitas

lunes, 13 de octubre de 2014

Resultados del fin de semana...

En general buen fin de semana salvo contadas excepciones que seguro se volverán victorias pronto.

Preferente Autonómica: Céltiga - Arenteiro, 2-2. Valioso punto el cosechado por los de Miki en A Illa que debió ser más de no ser por la pésima labor arbitral de la colegiada Elena Casal que penalizó a los verdes con la expulsión en el minuto 53 por doble amarilla a Marcos Sotelo en menos de 10 minutos, así como no señaló un claro penalty a favor en el minuto 93, seguramente, recordando cómo se las gastaban los locales hace años en caso de derrota, es broma...El caso es que los visitantes sumaban un punto que se quedaba escaso por el esfuerzo y la lucha contra las circunstancias.

Los goles fueron anotados por Marcos Sotelo y Daniel. Los de Espiñedo son 9º con 10 puntos a 11 del intratable Portonovo que lleva pleno de victorias.

Crónica de la COPEPINCHA AQUÍ

3ª Autonómica: Sporting Carballiño - A Peroxa "B", 5-2. 3ª victoria consecutiva del Sporting en un partido que comenzó perdiendo a los 10 minutos. Los visitantes imprimían un mayor ritmo al partido que los locales y tenían varias ocasiones para materializar esa superioridad con algún gol más; a su pesar, pronto empataría Anxo Suárez de penalty y en los 5 minutos finales de la primera parte, Marquina primero, y Esteban un minuto después, tirarían un jarro de agua fría a los visitantes que hasta este momento habían sido mejores.

En la segunda mitad, con el marcador a su favor, el Sporting aumentó su diferencia antes del minuto 60 con dos goles más de Champi y Roger, relajándose hasta el final del partido. A partir de este 5º gol, el árbitro pareció volverse un jugador más de la Peroxa y comenzó a pitar faltas demasiado rigurosas en contra del Sporting, expulsando a uno de nuestros jugadores tras recibir una agresión visitante -decir a favor del árbitro, que respondió verbalmente de malas maneras a ella, pero como acto de defensa- e incluso una cesión que viene precedida de un mal pase entre nuestra defensa que casi es un tiro a gol -totalmente involuntario- que malamente Quintela consigue despejar con el puño sin llegar a coger el balón en ningún momento, acción que al saque supuso el 5-2 definitivo. Ver norma 12 de al FIFA, página 123:PINCHA AQUÍ.

El Sporting es 4º con 10 puntos, tras U.D. Ourense, Barra de Miño y Palmés. El próximo fin de semana visitaremos al siempre complicado Ribadavia en O Xestal.

Liga Gallega Juvenil: Arenteiro - A Seca, 0-0.

1ª Prov. Juvenil: Ourense C.F. - Arenteiro "B", 2-0.

1ª Prov. Cadete: Arenteiro - Ourense C.F., 4-1.

1ª Prov. Infantil: Arenteiro - U.D. Ourense, 6-0. Crónica facilitada por Tato

"Primeira parte igualada na que os verdes se adiantaban por medio de "Ramos" Martín ó transformar un libre directo, empataría o Ourense ó aproveitar un desbaraxuste na defensa local ó saque dun córner, e xa rematando o primeiro tempo, Javier "Paxariño", adiantaba ós verdes tras semifallo do porteiro visitante, andaba listo o dianteiro daconense e facía o segundo dos verdes.

No segundo tempo, o Ourense, adiantou liñas e fíxose dono do esfírico e da parcela ancha do campo, tendo varias ocasións que foron desbaratadas por un inspirado Mateo, e cando parecía que ía chegar o empate dos da capital, nun rápido contraataque, O "Leñador" Adrián, a pase de Javi, fai o terceiro cun toque sutil e certeiro que se cola polo vértice dereito da escadra ourensá, un espléndido gol.

Iste terceiro gol foi un mazazo para os das Burgas, que viron como o Arenteiro a partir dise intre foi un ciclón de xogo e ocasións, materializando Javier "Paxariño", o cuarto en xogada persoal a pase Adrián, desfaise do seu marcador, regatea ó porteiro e fai un auténtico golazo, que firmaréa o propio Karim Benzema, polo detalle técnico exhibido. O quinto, nace dunha xogada ben hilvanada do ataque verde pola dereita, o balón en profundiad a  Javier, que con velocidade chega á liña de fondo e o seu milimétrico centro é aproveitado por Adrián para coa súa cabeza introducir o esférico nas maias visitantes.

Xa rematando o encontro, unha infantil cesión ó porteiro visitante, o árbitro acertadamente pita falta indirecta e Jacobo a pase de Martín fai o sexto cun certeiro disparo ca súa perna esquerda , facendo o balón unha parábola que supera ó gardamaias branco, un soberbio gol.

Bo partido en xeral do equipo verde, que aunaba hoxe "veteranía" e xuventude, con rapazes de primeiro e segundo ano, destacando a columna vertebral, composta polo arqueiro Mateo, un seguro baixo os paus, transmitindo seguridad e confianza ós seus compañeiros, "Ramos" Martín, o "kaiser"da defensa, (calzando un 45 de pé con 12 anos.., que todo axuda.), o medio centro Jesús, batallador e manexando o balón con criterio coas dúas pernas, Javier "Paxariño", rápido e incisivo á vez que resolutivo, e por último "Leñador" Adrián, o aunténtico líder diste equipo, cunhas cualidades extrarordinarias para a práctica do fútbol: Forte, veloz, calidade técnica, visión de xogo, ritmo, atrevemento... ogallá, con humildade e traballo siga progresando nesta liña, igual que o resto dos seus compañeiros, que hoxe nos fixeron "disfrutar de lo lindo" no sintético da Uceira.

2ª Prov. Infantil: A Peroxa - Arenteiro "B", 4-1.

1ª Prov. Alevín: Pabellón - Arenteiro, 3-5.

2ª Prov. Alevín: Arenteiro "B" - Velle, 1-18.

2ª Prov. Benjamín Gr.42: Velle - Arenteiro, 5-3.

2ª Prov. Benjamín Gr.41: Arenteiro "B" - Allariz, 3-2.