Visitas

martes, 19 de noviembre de 2013

Resultados del pasado fin de semana

Tras un fin de semana con noticias alarmantes sobre la paralización de las competiciones de los más pequeños, y solucionado el tema en principio, os apunto los resultados de nuestros equipos...

1ª Autonómica: Arenteiro - Polígono de San Ciprián, 2-1. A pesar de un irregular juego, los verdes anotaron al principio de cada tiempo -Prada ambos goles- y supieron administrar la ventaja incluso cuando quedaron con un hombre menos por doble amarilla de Álex en diez segundos faltando media hora para el final del encuentro. Los de Miki son 4º con 26 puntos a 5 del líder Nogueira. Crónica de la COPEPINCHA AQUÍ.

3ª Autonómica: Pontedeva - Sporting Carballiño Jorigames, 2-1. Crónica de Jordy: El Sporting caía ante el líder en su feudo, pero moralmente vencía y salía reforzado. Se palpa el cambio de actitud que se tendrá que ratificar este sábado contra el Cenlle en la Uceira. El partido fue muy disputado y bonito de ver para los allí presentes en una tarde, aunque fría, acompañada por el sol. Se adelantaron los locales en el único fallo defensivo del equipo en el minuto 40, batiendo casi a placer el extremo Nico a Tomás.
En la segunda parte, la intensidad no fue a menos y hasta el minuto 90 se dio guerra. Tras varias ocasiones por nuestra parte, el árbitro se inventó un penalty en el que dos jugadores locales chocaron entre sí al intentar rematar un balón dentro del área donde nuestro jugador más cercanos estaba a metro y medio por delante de ellos. 2-0 y a remar contracorriente más que nunca; volvimos tener dos claras ocasiones que salieron por centrímetros fuera, hasta que en una internada por banda de Jordy, pudo centrar, el portero no pudo despejar correctamente y Pintos, con la caña siempre lista anotó el gol de la esperanza en el minuto 75 cuando aún quedaba mucho...Finalmente, y a pesar de insistir y luchar como en ningún partido de esta y la pasada temporada, no pudimos alcanzar el, creo que más que justo y merecido empate. Este sábado a las 18:00h toca el siempre complicado Cenlle en casa.

1ª Prov. Juvenil: Velle - Arenteiro "B", 2-1.

1ª Prov. Cadete: Arenteiro - Monforte, 0-0.

Liga Gallega Infantil: Coruxo - Arenteiro, 11-0.

1ª Prov. Infantil: Arenteiro "B" - Monforte, 0-0.

1ª Prov. Alevín: Arenteiro - Antela, 0-3. Crónica de Tato: "Mañá  fría na Uceira, nin  tan siquera os raios do sol atenuaban esa sensación térmica desapacible, e moito menos o xogo do equipo que volveu amosar moitas lagoas sobor de todo no aspecto ofensivo.

O Arenteiro sae de inicio con:
"Iker Casillas" Isra, como defensas Martín Fdez., "Ramos" Martín e Yoel, no mediocampo: Tato, "R7" Raúl e Héctor e como ariete, Álvaro. Tamén xogarían ó longo do encontro, Anxo, Karla, Xosé, Toñito e o gardamaias "Casillas" Óscar no segundo periodo.

Comezo tibio por ámbolos dous equipos, sin que ningún quixera (ou pudera), adueñarse do esférico; vai ser unha falta lanzada polo equipo visitante, que non logra despexar a defensa verde, o balón queda morto dentro da área, que é  aproveitado polo Antela para marcar o primeiro (minuto 6).

Ó Arenteiro custáballe un mundo elaborar as xogadas, non logrando crear perigo cara a meta visitante, cas líneas moi separadas e o noso punta semellaba estar "máis só que Adán no día da nai", sirva como exemplo que o primeiro tiro a porta prodúxose no minuto 12 por parte de Raúl, e dende case o centro do Campo; tampouco é que o equipo visitante desplegara un fútbol exquisito, pero alomenos sonreíalle a "Diosa" fortuna, cando no minuto 14 nun saque dun córner o balón fai un extrano, rebota no poste e introdúcese mansamente no arco defendido por Isra, "Porca Miseria". 0-2.
Tres minutos máis tarde outro saque de esquina, é rematado sin oposición polo Antela, mostrando unha falta de tensión e concentración a hora de defender as xogadas a balón parado por parte do equipo verde. 0-3

Do segundo tempo, sinceramente non hai moito que reseñar, o Arenteiro moi ramplón na faceta ofensiva, mellorando iso sí, todo hai que decilo, o aspecto defensivo, quizás a nota positiva que se poda extraer é que a Raúl xa se lle empezan a ver destellos e as prestacións do capitán Martín, que hoxe apenas puido afinar puntería nas faltas  ó non haber ocasións para elo.

A frialdade foi a tónica xeral do partido, tanto no meramente futbolístico coma climatóloxico, contaxiando asimesmo á parroquia verde, que hoxe amosou unha preocupante falta de entusiasmo, como ben me indicaba unha nai o rematar o encontro: "o equipo non ilusiona", agardaremos mellores momentos...

Ó mirar a camiseta do Antela, ca súa franxa negra, veume á mente o acontecido fai 11 anos co fundimento do Prestige e as súas terribles consecuencias para o ecosistema marítimo e como se xestionou toda aquela crise, ca esperanza de que a Xustiza intentara resarcir o dano causado, en fin, despois de coñecer a sentenza...sen comentarios."

2ª Prov. Alevín: Arrabaldo "C" - Arenteiro "B", 7-0.

2ª Prov. Benjamín: Arenteiro - A Peroxa, 3-5.