Visitas

lunes, 21 de octubre de 2013

Resultados del fin de semana...

1ª Autonómica: Arenteiro - Verín, 0-0. Reparto de puntos en la visita del hasta hoy líder de la competición. Durante el partido, ninguno de los dos equipos consiguió batir al portero contrario y finalmente ambos sumaron un punto. El Arenteiro es 6º, a 6 puntos del nuevo líder Nogueira de Ramuín. Crónica de la COPE: PINCHA AQUÍ

3ª Autonómica: Loureiro - Sporting Carballiño Jorigames, 5-1. Nueva derrota que nos recuerda de nuevo la irregular temporada pasada. A pesar del resultado, el partido transcurrió de forma muy diferente y durante 85 minutos del partido el Sporting dió la cara y optó como mínimo al empate. En un campo en lamentables condiciones, nos adelantamos a los 10 minutos y a los 20 nos anularían un gol de Chivas por fuera de juego inexistente. Inmediatamente después el Loureiro empataría y antes de terminar la primera parte reclamarían un penalty de Carreiro sobre un rival que el árbitro no pitó, muy probablemente para compensar el anulado porque a mi modo de ver fue claro.

En la segunda parte, continuamos con la iniciativa en busca del gol que nos adelantara y tuvimos multitud de ocasiones que bien fallamos o el portero en una buenísima tarde atajó. En el minuto 66 cayó el segundo para los locales que ponía las cosas muy difíciles por como estaba el estado del campo en el que ni las líneas de fuera se veían incluso llegando a atajar una jugada de peligro el portero local cogiendo el balón fuera del área que el árbitro descartó pitar al no ver clara la línea. A pesar de seguir intentándolo, fue imposible y más aún tras encajar el tercero en una falta lateral donde el el árbitro no aprecia el claro fuera de juego en el minuto 84; los 15 minutos restantes para la basura; desesperados e impotentes de cara a portería, encajaríamos el 4º en una mala salida de Tomás y el 5º en una jugada en la que el delantero local Elvis gana la espalda a Lea. Somos 8º a 7 del líder Parada do Sil y para la semana nos visita el Moreiras.

Liga Gallega Juvenil: Arenteiro - A Seca, 1-0.

1ª Prov. Cadete: Arrabaldo - Arenteiro, 4-2.

Liga Gallega Infantil: Chapela - Arenteiro, 2-2. Empate del último con el penúltimo.

1ª Prov Infantil: Arrabaldo - Arenteiro "B", 7-1.

1ª Prov. Alevín: Arenteiro - Calasancio, 1-5. Crónica facilitada por "TATO":

"Mañá plenamente outonal na Uceira, cunha temperatura agradable para a práctica do Fútbol, nos instantes previos ó inicio do partido chovía con certa intensidade, circunstancia ésta que amainou cando comezou o choque, dándonos a auga  unha pequena tregua, pero non así de fútbol e goles por parte do equipo Monfortino, o que acompañou unha nutrida afición.

O Arenteiro sae de inicio con:
Casillas Isra na porta, zagueiros, "Tarzán" Anxo, "Ramos" Martin  e Yoel
Como mediocampistas "R7" Raúl, Álex  e Héctor, e de Ariete, Tato.
Tamén xogarian ó longo do encontro, Karla, Martín Fdez. e Álvaro.

Hoxe prodúxose o feliz reencontro de Raúl de novo cos seus compañeiros despois dunha pequena ausencia, o que supón unha alegría para o equipo (e coido que un alivio para Castor), ó ser un dos pilares e líderes do mesmo. ¡¡¡Benvido Raúl!!!

Despois duns inicios titubeantes por ámbolos dous equipos, onde o fútbol brilaba pola sua ausencia, e as ocasións de gol eran inexistentes, o Calasancio nun rápido contraataque conseguiría o primeiro gol con certo suspense xa que Isra casi o desvía a córner, era o minuto 12; no minuto 18 empata o partido o Arenteiro, Martín Fernández, recén saído do banquillo, a pase de Anxo.; duraría pouco a alegría no equipo verde, porque no 19 o Calansacio marcaría o segundo nunha indecisión da defensa local, e dous minutos máis tarde a zaga do Arenteiro non consigue despexar un balón que era centrado dende o córner e un xogador do Calasancio máis listo empurra o terceiro.
De aquí ó final do primeiro tempo nada salientable no aspecto futbolístico, non así no anecdótico, porque en toda a primeira parte o árbitro non sinalou ningunha falta a ningún dos dous equipos, o que reflexa unha exquisita deportividade, pero tamén unha tibieza e falta de garra e raza maiormente do equipo verde.

Castor motivando al equipo
Na segunda parte, e despois da arenga de "Carletto" Castor , que visto o desenvolvemento do encontro, foi estéril, introduxo algunha variante táctica, coma a do Central Martín que pasou a desempeñar funcións no medicoampo, sin dar os froitos esperados. O mesmo Martín pudo marcar de tiro de falta (a única maneira de crear perigo), pero unha meritoria intervención da gardamais visitante "Sandra", desbarautona.

Si na primeira parte, o Calasancio foi todo efectividade, nesta segunda uniuselle xogo, anticipación, triangulación e intensidade, sendo o Arenteiro un moneco nas máns dos vermellos, que cuns xogadores dunha envergadura física máis ben pequena, pero moi habilidosos, imprimíronlle un ritmo e unha velocidade ó encontro á que o Arenteiro non soupo facerlle frente, froito diste dominio chegarían no minuto 9 e no 23, a puntilla definitiva, entre medias unha falta lanzada por Martín que se estrela na cruceta e para de contar para os da casa.

Comentábame Beni, o pai deYoel, que daba a sensación de que eles xogaban con un ou dous xogadores máis, visto a impotencia dos nosos, en fin, partido para esquezer, moi xusto resultado, O Arenteiro coma o Madrid, en construcción, sin un xogo definido, con moitas dudas e moito por mellorar, sendo o xogador máis destacado do equipo verde o Gardameta Isra, con intervencións memorables pola súa parte, o que evitou unha goleada de escandalo, ¡¡¡CANDO RECIBES 5 GOLES E O MELLOR DO TEU EQUIPO É O PORTEIRO ESTÁ DITO TODO...!!!

Ó rematar o choque, tivemos unha pequena tertulia os pais que alí nos atopábamos, falando un pouco da escola, magoa dos rapaces que se foron, moitos pola incertidume do futuro da mesma, outros (lexítimamente) por competir en categorías superiores, pero co desexo a nivel persoal de que se esclareza canto antes o rumbo que ten que tomar a mesma, non esperar ata última hora, buscando o consenso e procurando consolidar un proxecto estable e duradeiro, que redunde no PRIMER EQUIPO DA VILA, O NOSO BENQUERIDO ARENTEIRO;  cun paso intermedio se fora necesario polo SPORTING CARBALLIÑO, pero que os nosos rapaces vibraran cas cores verdes e ca ilusión e as ganas de alcanzar algún dia a vestir con orgullo esa CAMISETA, sentimento que sempre, sempre, tivemos os que xogábamos nas categorias inferiores do CLUBE DE ESPIÑEDO...que por desgraza se foi perdendo istes anos por diversos motivos e ca ESPERANZA DE VOLVER A RECUPERALO.

AUPA ARENTEIRO, AUPA SPORTING CARBALLIÑO!!!"

2ª Prov. Alevín: Ponte "C" - Arenteiro "B", 14-0.

2ª Prov. Benjamín: Arenteiro - Monforte, (sin datos).